Workshops - INGRID - deep forest art camp

30-06-2019 12:00 til 05-07-2019 17:30

Hej piger! 

Så er det lige om lidt, og vi skal nu til at have styr på alle workshops. Herunder kan I ønske, hvilke workshops I gerne vil på. Der er en masse fedt at vælge imellem, og vi skal gøre vores bedste for at opfylde jeres ønsker.

I må ønske MAX 5 workshops, og der er kun et vist antal pladser på hver workshop, så der gælder først-til-mølle. Der er deadline for afgivelse af ønsker d. 28. juni kl. 14.00, og listen over hvilke workshops, du er placeret i, bliver offentliggjort lørdag eftermiddag i vores facebookgruppe, se mere her

Bemærk, at nogle af workshoppene kræver, at du medbringer noget – det står i beskrivelsen under workshoppene. 

Vi glæder os til at se jer!


TILMELDINGEN FORGÅR NEDERST PÅ SIDEN.

Du kan kun tilmelde dig, hvis du er tilmeldt arrangementet INGRID - deep forest art camp.



Workshop-beskrivelser:

Nils’ audiovisuelle lydworkshop
Nils Elvebakk Skalegård

Nils’ workshop er en heldagsworkshop med plads til i alt 18 deltagere, og den kommer til at handle om lyd i relation til omgivelserne. I dette tilfælde Skovsnogen. Kan man fange et steds ånd gennem lyd, rytmer eller toner? Hvad sker der, når man tilføjer lyd til et sted? Hvad er relationen mellem det visuelle og det auditive? Hvad sker der med steder, når man tilføjer en eller flere lyde? 

Disse problemstillinger skal I sammen med Nils dykke ned i og forholde jer til i denne stedsspecifikke og audiovisuelle workshop.


”Raw Material Forest Lab” 
Marianne Skaarup Jakobsen

”Raw Material Forrest Lab” er et midlertidigt skovexperimentarium, der inviterer dig til at lege med materialer, du allerede kender, på måder som ingen kender endnu!

Med inspiration fra kunstneren Jackie Winsor’s skulpturer vil I sammen med Marianne Skaarup Jakobsen bygge konstruktioner af skovens egne og spejdernes vante materialer, men I vil bygge uden tanke på funktion. ”Raw Material Forest Lab” vil gerne åbne op for vores fantasi og udfordre jeres vaner ift. de materialer, I allerede kender som f.eks. spejdernes konstruktions materialer: rafter, reb og snor. Desuden vil I arbejde med ting, I finder i skoven, samt med ler og gips, hvilket f.eks. giver jer mulighed for at lave afstøbninger af reb, rafter, grene eller andre skovfund. Marianne vil forsøge at opbygge et eksperimenterende konstruktionsrum, hvor man kan lege med og tænke gennem materialer. 

Mariannes workshop er en heldagsworkshop med plads til 10 deltagere ad gangen. 


Workshop om anderledes lejrkonstruktioner
Vladas Suncovas

Vladas kommer fra Letland, men taler let forståeligt engelsk. 

I Vladas’ workshop kommer I til at arbejde med nye måder at lave strukturer som telte og møbler på. I vil arbejde med krydsfinerplader i forskellige størrelser, som I vil bruge til at lave lette og smarte løsninger, man kan bruge på en lejr. Derudover vil Vladas lære jer om ”deployable mechanisms” – dvs. hvordan man f.eks. kan lave telte, der nemt kan foldes ud og sammen igen –, samt hvordan I kan bruge dette, når I er på lejr. 

Vladas’ workshop er en halvdags-workshop, som foregår enten om formiddagen eller eftermiddagen. Der er plads til 5-10 deltagere på hvert hold. 

Væv et naturtårn!
Bank og Bøggild

Inden I ankommer på lejren, har Lisbeth og Pernille opført en 5 meter høj tårnbygning af rafter ude i skoven. Når I ankommer til workshoppen, skal I sammen med dem væve siderne af tårnet med materialer, I finder i skov, eng og grøftekant. 

Den her workshop kommer til at handle om samarbejde og kreativitet, når I skal finde materialer og sætte det hele sammen. Den kommer til at strække sig over to dage, hvor I først skal på jagt i efter materialer og derefter væve siderne med jeres fund.

På festdagen, fredag, skal en gruppe af jer sammen med Pernille og Lisbeth bemales som naturmennesker, og i forbindelse med at alle jeres venner og familie kommer, vil I stå og sidde på de stiger, der understøtter tårnbygningens konstruktion. 

Workshoppen kommer til at foregå over to dage (mandag/tirsdag eller onsdag/torsdag), og der er plads til 10-15 deltagere på hvert hold. 


Spejderlejr-monument
Benedikte Bjerre

Benedikte vil gerne have jeres hjælp til at lave et monument til Skovsnogen, som kommer til af forestille en spejderlejr, og som bliver lavet i træ fra skovbunden. Selve lejren står Benedikte for, men det er jer, der skal snitte de træfigurer, der skal bebo den. Figurerne laver I af træ, I finder i skovbunden, som I snitter og maler.

Efter lejren vil Benedikte støbe dele af scenen i bronze, så jeres arbejde bliver foreviget og bliver stående i skoven som et færdigt værk.

Benediktes workshop er en heldagsworkshop med plads til 10 deltagere, som kommer til at foregå over to eftermiddage. 

Elektronik, støj, skulptur & skov
Nicole Pedersen

I Nicoles workshop skal I undersøge de skjulte soniske kvaliteter af genstande fra jeres hverdag og naturen i en hands-on workshop, der kombinerer elektronik, støj, skulptur og natur. Sammen med Nicole skal I bygge små, primitive elektroakustiske instrumenter af en kasse, en højttaler, en lille lydforstærker, en kontaktmikrofon, samt ting, I finder i naturen. Kasserne kan bl.a. skabe en række feedback lyde mellem højttaler og mikrofon, som I kan tweake på forskellige måder. Når I har bygget lyd-instrument-skulpturen tager I den med ud i naturen og undersøger de lyde, I kan opdage og lave med den. I får kassen med hjem efter workshoppen. 

Nicoles workshop er en heldagsworkshop med plads til i alt 6 deltagere. Den kommer til at foregå to gange. 

Skal I deltage i Nicoles workshop skal I medbringe en kasse (cigarkasse, madkasse, eller lignende). Man skal kunne skære huller i kassen, og den skal være mindst 17 cm høj x 10 cm bred x 5 cm dyb. Låget må ikke være tykkere end 5 mm.  

Træarbejde & totempæl
Heidi Hove

I Heidis workshop vil I få en kort introduktion til, hvordan man arbejder med træ og værktøjer, som I skal bruge til at opføre en gruppe af menneskeskikkelser. Disse figurer kommer til at blive et vartegn for lejren og vil blive stående efter lejren er slut.

Opdelt i mindre grupper skal I bearbejde og sætte jeres personlige aftryk i en træstub. De enkelte dele vil blive bearbejdet på forskellig vis i organisk eller kantet stil, for til sidst at blive sammenført og placeret ovenpå hinanden som en stor totempæl.

Heidis workshop er en halvdagsworkshop, der foregår enten om formiddagen eller eftermiddagen, men I er velkomne til at arbejde videre på jeres figurer i løbet af dagen eller aftenen, når I har tid. Der er plads til 5-12 deltagere på hvert hold.

Naturlige duftbomber
Nanna Abell 

Nanna er meget optaget af dufte, så i hendes workshop kommer I til at lave duftgranater til lejrbålet ud af grankogler. Workshoppen kommer til at foregå omkring en smeltedigel med bivoks og æteriske olier ude i skoven. Selve duftgranater kommer til at blive lavet ved dyppe grankogler bivoks og duftolier.

Det er samtidig et eksperiment; om man kan etablere et duftende momentum? Og hvad det så gør? Duft er et rummeligt, men flyvsk materiale, og til workshoppen handler det om sanseligt at skifte bevidsthed og fokusere sin opmærksomhed på lugtesansen. Som for 4000 år siden skal røgen fra bålet igen dufte. ”Parfume” = ”par fumo” = ”gennem røgen”.

Nannas workshop er en halvdagsworkshop, der kommer til at foregå enten om formiddagen eller eftermiddagen. Der er plads til 12 deltagere på hvert hold, og I er også velkomne til at besøge Nanna og smeltediglen i løbet af dagen.


VR-experience
Sophie Hjerl

Sammen med Sophie Hjerl skal I være med til at skabe et Virtual Reality værk, som man efter lejren vil kunne downloade og opleve i skoven.

Derudover skal hver af jer også være med til at skabe en totempæl. Det endelige værk vil bestå af totempæle sat i en rundkreds i en lysning i skoven og et VR-værk. Værket har heraf både en fysisk del i lysningen i skoven og en virtuel del, som filmes samme sted.

Sophies workshop foregår over to hele dage (mandag/tirsdag). Der er plads til 10 deltagere. 


SKIBELUNDTELTETS TEKSTIL-LABORATORIUM
Sophus og Cecilie

Skibelundteltet, Vejen Kunstmuseums mobile billedværksted, er hele ugen indrettet som et dampende tekstil-laboratorium, hvor I sammen med Sophus og Cecilie vil eksperimentere med plantefarvning, broderi og med at knytte dragter af jute.

Uden brug af nål og tråd vil I bearbejde den herlige jute til dragter, f.eks. ved at trække i enkelte tråde og krympe tekstilet, og ved at binde og flette delene sammen. Tanken er, at dragterne forbinder sig til bestemte steder i naturen, så I vil afsøge Skovsnogens mange forskellige habitater for jord, bark, rødder og planter, som måske kan give farve fra sig. Tilbage i teltet propper I jeres fund i de store dampende gryder sammen med garner, som I tørrer og broderer dragterne med. 

Sophus og Cecilies workshop er en halvdagsworkshop med 5-12 deltagere på hvert hold, men man er velkommen hele dagen i teltet, og der er rig mulighed for at arbejde på ens dragt om aftenen og i pauserne. Der er materialer nok til at lave i alt 35 dragter. 

Naturens forråd
Søren Aagaard

Søren Aagaard er både kok og billedkunstner. Hans workshop kommer til at strække sig over 2 dage – man kan vælge at være med én eller begge dage. 

Der vil være fokus på helhedsoplevelse – det at spise og lave mad sammen, at inddrage oplevelser og minder, funderet i bæredygtighed og lokal forankring. Workshoppens fokus vil være så simpelt som at give inspiration til at være passioneret omkring mad og finde glæde og historier og andre livsanskuelser ved at beskæftige sig med madlavning. 

Dag 1 – plads til 15 deltagere:

Der skal indrettes køkken, laves bålsted, ovn/rygeovn, osv. I vil se på råvarer, snakke om dem og om, hvordan man planlægger et måltid/menu og snakke lidt om forråd – syltning, rygning m.m. 

I forbereder maden til dagen efter – udskærer lam eller vildt – og snakker om kød. Sylter og salter grøntsager og gør dem klar til tilberedning. I sætter dej over til brød. I laver hjemmelavet creme fraiche osv.

Dag 2 – plads til 7 deltagere:

Tilberedning – borddækning m.m. til aftenens festmåltid. I serverer maden, fortæller om den og hygger jer efter det hårde arbejde.


VOKS SKOV
Marika Seidler

I fællesskab med Marika og 2 andre performere vil I skabe jeres egen publikumsinddragende performance med en sanselig tilgang til skovens liv. I kommer til at fordybe jer i naturen, og med en kunstners blik vil I arbejde med sensoriske øvelser, land-art, og improvisation i skovens forskellig artede områder. I løbet af workshoppen vil I fremme fordybelsen og naturoplevelsen i tre grupper med hver jeres performer. I skiftes til at lave oplevelser for hinanden og til at være publikum.

Workshoppen kommer til at foregå over to dage (tirsdag/onsdag eller torsdag/fredag), og der er plads til 18-22 deltagere på hvert hold. 

Om fredagen skal alle deltagerne i workshoppen lave en stor samlet imponerende performance for jeres gæster, venner og familie.


Alle kommer igennem:

Lejrsang
Signe Boe

Med udgangspunkt i De Grønne Pigespejderes Sangbog vil I sammen med Signe skrive en ny sang, hvis indhold afspejler, hvordan det er at være pige i 2019. Igennem kreative øvelser med jeres stemmer og mobiltelefoner vil I i workshoppen skabe materiale til en lydinstallation, der vil blive vist om fredagen. 

Man behøver ikke at være god til at synge for at være med, og alle kommer igennem workshoppen i grupper af 5. 

Man må gerne medbringe sin mobil. 


Om fredagen:

School Harmony II
Ragnhild May

Ragnhild May skal lave en performance om fredagen. Det er en soloperformance, men hun vil rigtig gerne involvere en gruppe på 10 piger til opførelsen af performansen. Hvis I har prøvet at spille blokfløjte, er det et plus, men det er ikke et krav. 

Forberedelserne foregår fredag formiddag, og performansen vil være om eftermiddagen og kommer til at vare ca. 30 minutter. 

Hvis man er med i Marikas workshop, er det ikke muligt at deltage i Ragnhilds. 

Hvor

Skovsnogen - deep forest art land
Døvlingvej
6933 Kibæk

Hvornår

Fra 30-06-2019 12:00
Til 05-07-2019 17:30

Arrangør

De grønne pigespejdere
33129538
info@pigespejder.dk